[...] dwa rodzaje sproszkowanych odżywek białek serwatkowych. - koncentraty, zawierające od 70 do 80% białek serwatkowych, na pozostałe 20 do 30% odzywki składają się : niewielka ilość laktozy*3, tłuszcz, sole mineralne, dodatki smakowe oraz witaminowe. - Izolaty, zawierające nawet do 95% białek serwatkowych. Teoretycznie izolat nie powinien zawierać [...]
kumpel po przeczytaniu mojego poprzedniego postu http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=106143 powiedzial mi, ze moge go sobie wsadzic i kazal mi opracowac ten temat tak, jak powinien on byc opracowany, albo w ogole lepiej nie wysylac takich rzeczy, bo tylko w glowach mieszaja no to siadlem do komputera i pisze powyzszy post radze [...]
[...] który wpływa na kompozycję naszego ciała. Pod uwagę trzeba wziąć jeszcze parę innych determinantów: Termiczny efekt pożywienia (TEF). Termiczny efekt pożywienia mierzy ilość energii, która wymagana jest, aby wspomóc proces trawienia, wchłania, przyswajania wartości odżywczych z pożywiania oraz transport energii do komórek ciała. Wszystkie [...]
Czy spozywanie kreatyny razem z 'węglowodanami' czy może z 'węglowodanami + białkiem' może mieć wpływ na ilość 'magazynowanej' kreatyny? Jak pokazują liczne badania - TAK! **************************************** Tak dla przypomnienia - bo może się przydać w trakcie czytania: Calkowita pula kreatyny u zdrowego czlowieka (~70kg) - przed [...]
[...] "ekspertów", przedstawiających się jako osoby czynnie stosujące środki anaboliczno-androgenne. Trudno określić wiek internautów czytających strony internetowe, natomiast ilość odwiedzających strony kulturystyczne sięga prawdopodobnie setek tysięcy osób rocznie. Wg danych licznika internetowego popularnej strony kulturystycznej ****** tylko tę [...]
[...] Hellmann'sa: koncentrat pomidorowy (63 proc.), cukier i woda. Keczup Tesco to właściwie sok: woda, przecier pomidorowy (19 proc.), cukier. - Nie tyle sok, co napój, bo ilość pomidorów jest tu śladowa - prostuje dr Monika Hoffmann z Wydziału Technologii Żywienia SGGW. - Nie dość, że przecieru jest bardzo mało, to jest jeszcze trzy razy mniej [...]
[...] powyższych danych na początku bloga należy podać: - swoje maxy w cwiczeniach: Przysiad, Martwy Ciąg, Podciąganie, Wyciskanie leżąc, Wyciskanie sztangi na barki stojąc. - ilość obwodów wykonanych w następującym treningu wytrzymałościowym: 30min najwięcej obwodow jak możliwe 10x Sumo DL HI Pull 9x push up 8x swing 7x sit up 6x burpee Te wyniki [...]
[...] a leczenie chirurgiczne jest niemożliwe. Medycyna nieakademicka, zwana przeze mnie nieco żartobliwie podziemną, w zakresie wspomagania terapii nowotworów dostarcza olbrzymią ilość różnych substancji, które mają być cudownym lekiem na raka. Wiele z nich to próba wyłudzenia pieniędzy od pacjenta. Niektóre z nich mogą jednak w niektórych przypadkach [...]
[...] się ok. 20 000 miejsc, za pomocą których insulina może wniknąć do przestrzeni wewnątrzkomórkowej i odpowiednio zadziałać. Są to tzw. receptory insulinowe. Największa ich ilość zlokalizowana jest na błonach komórek mięśniowych i tłuszczowych. W wyniku połączenia się insuliny z odpowiednim receptorem błonowym, następuje wytworzenie specjalnego [...]
[...] stanu zapalnego, które wywołują ataki astmy. Ostatnie badania pokazały, że mieszanka EPA, DHA i GLA aż o 43% zmniejsza ryzyko wystąpienia zawału serca. Sylwetka i ilość tłuszczu w organizmie Olej rybi, pomimo że jest skoncentrowanym źródłem energii, korzystnie wpływa na poziom tkanki tłuszczowej w organizmie i zapobiega otyłości. [...]
[...] dieta dla kulturystów. Jednakże okazuje się, że białko najlepiej jest wykorzystywane przez organizm a mięśnie najszybciej rosną gdy mamy w organizmie odpowiednią ilość witaminy A. Stosuj Creasteron z frakcjami beta-laktoglobulinowymi a dostarczysz organizmowi mega-dawek aminokwasów i poprawisz przyswajanie anabolicznych witamin [...]
[...] mogły wejść w proces beta-oksydacji (utleniania) muszą najpierw połączyc się z kwasem szczawiooctowym. Ważne jest zatem aby mitochondria były zaopatrzone w odpowiednia ilość tego związku, gdyż w przeciwnym razie reakcja całkowitego utleniania lipidów nie może być zapoczątkowana. Kwas szczawiooctowy wytwarzany jest z pirogronianu - związku [...]
[...] dla chcącego nabrać masy mięśniowej sportowca). Zawartość białek w gainerach wynosi miedzy 15 a 30%, zatem pozostałość to głownie węglowodany, niewielka ilość tłuszczy, oraz witaminy i minerały - bardzo ważny składnik odżywczy - zapewniający powstawanie enzymów dokonujących metabolicznych przemian białek i węglowodanów.( [...]
[...] jeszcze długo po zakończeniu treningu. Odpowiednio dobrane wysiłki wytrzymałościowe powodują, iż serce staje się większe, silniejsze i wydolniejsze, pompuje znacznie większą ilość krwi na każde uderzenie. Mięsień sercowy pracuje więc znacznie oszczędniej. Krew staje się rzadsza, zawiera jednak więcej czerwonych krwinek co kolei powoduje lepszy i [...]
[...] zarówno ważna jest jakość posiłku jak i jego częstość. Dlatego nie wcinaj na umór byle czego!!! Skup się na jakości pożywienia i jego odpowiednich proporcjach. Im większa ilość posiłków o mniejszej zawartości tym lepiej. Jedz dużo posiłków w ciągu dnia! Jednak nie mają być one przejedzone - "napchane" byle czym, w formie - ile wlezie! Poniżej [...]
[...] receptorów kreatynowych we krwi w konsekwencji prowadzi do zmniejszenia zdolnośći mięśni do gromadzenia kreatyny! Inna praca autorstwa dr Hultmana porównywała całkowitą ilość zgromadzonej kreatyny w mięśniach podczas fazy ładowania i bez niej. Okazało się, że w obu przypadkach nie było znaczących różnic w całkowitej ilości kreatyny w [...]
[...] sie spozywac porcji bialka 30-40g co jest adekwatnne do 20g EAA i 10g BCAA. Ale nikt nie powiedzial ze optymalne - czy ze jesli zjesz 9,23g BCAA to nic nie bedzie. Taka ilość zostala przyjeta w obiegu - mozesz rownie dobrze lyknąć 15g BCAA - oczywiscie to lepije niz 10g - ale wcale nie 50% lepiej. Tak to nie dziala. Zaleznosc miedzy [...]
[...] na brązowy, pozbawiona kawałka owocu który był jedynym produktem który Jaś jadł ze smakiem. Mija kolejne kilka miesięcy – aż Jaś zamknie rok treningowy. Jedyną zmienną jeść ilość zjadanego ryżu. I tak ma Jaś postępować – jeśli chodzi o dietę – bo jak wiadomo taki sposób odżywiania to jedyna słuszna droga. Jak potwierdzenie Jaś dostaje mnóstwo [...]
[...] PGE2 wpływa na zwiększenie lokalnego stężenia tlenku azotu, co również aktywuje proces anaboliczny. Dzieje się tak przez rozszerzenie naczyń krwionośnych (zwiększona ilość substancji odżywczych i hormonów dostarczonych do mięśni), zwiększenie produkcji HGF (czynnik wzrostu hepatocytów ) oraz aktywacji komórek satelitarnych. Kwas [...]
[...] flawonoidy modulują również funkcje i metabolizm hormonów płciowych co może wiązać się z poprawą lub pogorszeniem równowagi hormonalnej. W czasach, gdy przytłaczająca ilość chemicznych estrogenów przenika do naszej żywości i środowiska, niezwykle ważne jest aby widzieć róźnicę między promotorami estrogenu a jego inhibitorami. Istnieje [...]